NOVETATS


10 ANYS D'ESPAI FAMILIAR PSIQUE 

El 10 de setembre del 2023 va fer 10 anys que vam obrir les portes del Centre Aprèn+, ara Espai Familiar Psique.
Hem fet una mirada enrere per reviure moments amb vosaltres, famílies i amb tots els professionals que han format part d'aquest projecte. I és per això que amb aquesta imatge hem volgut fer un agraïment nombrant els seus noms amb carinyo i amor 😊 Recordant també a totes les famílies que heu confiat amb nosaltres.
Gràcies a totes vosaltres som avui el que som! De les vostres millores, dels nostres errors i encerts, dels guanys comuns i de tot el que hem anat compartint.
Tots i cadascun d'aquests 10 anys, avui els recordem amb felicitat i agraïment, cada pas ens fa ser el que avui som i ens recorda que dia a dia construïm un espai d'aprenentatge i millora, que ha sumat i suma amb cadascuna de vosaltres.
GRACIES PER FORMAT PART D'AQUESTS 10 ANYS, FAMÍLIES I PROFESSIONALS!
Seguim al vostre costat 😊QUÈ FAREM A LES SESSIONS?

Aquesta és una de les preguntes que, si ells i elles no ens fan, nosaltres sempre responem.

I cuidarem d'aquesta resposta des del primer dia de l'acompanyament fins l'últim, ja que serà clau pel nostre vincle i per a la vostra millora, famílies.
“Som aquí perquè, encara que tots siguem genis i tinguem destreses i moltes habilitats, també necessitem acompanyament i ens cal entrenar en d'altres.”
I així serà com iniciarem el camí per a cuidar el seu benestar emocional i autoestima que ens permetrà crear una base sobre la qual començar l'acompanyament, tot cuidant sempre el vincle que ens unirà i de la confiança que ens nodrirem en tot moment, amb ell o ella i amb vosaltres com a família.
Creure i confiar amb ells i elles, així com saber tot el potencial que tenen, és el principi dels nostres acompanyaments.
Som petits però GRANS genis!


 

EL NOSTRE EQUIP ES FORMA MENSUALMENT PER OFERIR ELS ACOMPANYAMENTS MÉS ACTUALITZATS

Cada any revisem i complementem material atractiu per abordar totes les disciplines del centre. 

En aquesta imatge us mostrem el treballar de la lectoescriptura i de l'estimular cognitiva i executiva, eina amb la que complementem el treball de les sessions presencials i podem seguir treballant des de casa, per tal de poder desglossar la feina en el vostre dia a dia de manera que us motivi i sigui un procés eficaç i d'aprenentatge significatiu en un temps breu. 

Hem de dir que, combinem les sessions amb diferents materials, ja que cuidem l'exposició a pantalles, la qual cosa forma part de l'acompanyament que realitzem, el fet de poder educar en la importància d'adaptar-nos i aprendre de tots els mètodes. 

Com molt bé sabeu, personalitzem cada acompanyament, així que escoltem a les famílies i plegats creem la metodologia que sigui més adient! 

Coneixeu NEURONUP o GLIFING? Són dues plataformes que ens ajuden a complementar (i a demostrar resultats!) la feina de les nostres professionals! 


8 ANYS DE TRAJECTÒRIA... CONFIAR EN UN/A PROFESSIONAL

Visiteu el nostre monogràfic 

FORMACIÓ A FAMÍLIES!

Acompañamiento familiar especializado.

🌱De forma saludable y respetuosa en sus procesos internos, en sus estados emocionales y en esas etapas donde su propio desarrollo requiere de una mayor capacidad de gestión y comprensión por parte de sus progenitores.

🌱Una salud emocional, la seguridad interna y la capacidad para relacionarse con el mundo, pasa por el aprendizaje y experiencia en el propio hogar, junto a papá y mamá.

🎯Las madres y los padres, son clave para que l @ s niñ@spueden crecer en bienestar, para potenciar sus talentos y sentir que pertenecen a un grupo familiar que les sustenta y que aceptan tal y como son.

📢Por ello, quiero compartir contigo, que hemos preparado un espacio para que puedas conseguir conocimientos, comprensión y recursos,

👉 Este ACOMPAÑAMIENTO PIONERO, nace de la mano de@manuelasilva_terapiafamiliar y de @espaifamiliarpsiqueen formato y tiene como objetivo:

✅ Introducir a las familias, en los fundamentos de la pedagogía sistémica y de la psicopedagogía.

✅ Ser capaces de detectar y analizar los conflictos en las dinámicas familiares.

✅ Hallar el origen de las dificultades en la comunicación progenitores - hijos.

✅ Recursos prácticos para utilizar en el día a día, y así resolver las dinámicas que dificultan la armonía familiar y personal.

✅ Capacidad para poder acompañar y guiar a sus hijos / as en la gestión emocional y en las relaciones personales.

📌 Pronto abriremos nuevo curso!

✔Plazas limitadas, para garantizar la atención a cada familia y participante.

🔗¡¡Te esperamos encantadas !! ¡¡Hagámoslo junt @ s !! 🤝

SUMMER+!

Arriba l'època de pensar en les activitats estiuenques! 🥳

I és que per nosaltres l'estiu és un moment important! Per recuperar tot el que hem après i aprofundir en els valors i habilitats personals! 🤩

A l'ESPAI psico-lúdic SUMMER compartim l'oportunitat d'aprendre d'una manera diferente, a través del joc i la vivencialitat, aprofitant tot el que ens pugui aportar el nou centre d'interès d'aquest estiu! 🤸🏽 ‍♀️

Com semper, aprendrem de manera multidisciplinària els objectius relacionats la lectoescriptura, gestió emocional, atenció, memòria, habilitats socials, motricitat ... a través de temàtiques que són motivadores! 📖💞🧠🤗

RECORDEM!
❗️Lugares: Pel bon servei i protocol de salut, aquest any, només oferirem 10 places.
📅 Inici: 28 de junio
___________
¡Llega la época de pensar en las actividades veraniegas! 🥳

¡Y es que para nosotros el verano es un momento importante! ¡Para recuperar todo lo que hemos aprendido y profundizar en los valores y habilidades personales! 🤩

En el ESPAI psico-lúdico SUMMER compartimos la oportunidad de aprender de una manera diferente, a través del juego y la vivencialidad, ¡aprovechando todo lo que nos pueda ¡Contribuir el nuevo centro de interés de este verano! 🤸🏽‍♀️

Como siempre, aprenderemos de manera multidisciplinaria los objetivos relacionados con la lectoescritura, gestión emocional, atención, memoria, habilidades sociales, motricidad ... ¡a través de temáticas que son motivadoras! 📖💞🧠🤗

¡RECORDAMOS!
❗️Plazas: Por el buen servicio y protocolo de salud, este año, solo ofreceremos 10 plazas.
📅 Inicio: 28 de junio25 de juny de 2020

              ESTIU AL CENTRE: PASSA UN SUMMER+!

Per sisè any consecutiu arriben els SUMMER+! Treballarem de manera multidisciplinar i lúdica objectius com la lectoescriptura, la gestió emocional, l’atenció, la memòria, les habilitats socials, la motricitat, entre d’altres a través de temàtiques que són motivadores pels infants i adolescents: hem anat a l’espai, explorat els continents, descobert tradicions com la Festa Major de Vilanova i fins i tot hem tastat menjars de tot el món!


Aquest any alternarem activitats via presencial i via online per a donar l’oportunitat a que totes famíles puguin optar per la metodologia que els resulti més cómoda.

Les places són molt limitades!!! Us podeu descarregar el dossier amb el projecte educatiu aquí.

Per a inscripcions al SUMMER+ cliqueu el següent enllaç: https://forms.gle/9SXbNCKKXv2Kg875A


Però no només gaudirem aprenent i passant-ho bé amb el SUMMER als matins sino que us proposem una sèrie de projectes a les tardes per a què pogueu triar quin s'adapta més a les vostres necessitats i a les de la vostra família. Aquestes propostes s'han plantejat en base a les demandes que ens ha fet les famílies del centre que, com sempre, són la part més important del nostre equip!


A part de les sessions, tant presencials com online, que seguiran juliol i agost podeu participar a:

- LECTOESCRIVIM I ORTOGRAFIA'M!  És un projecte que dura 5 sessions i que, a través del centre d'interés que tria l'infant treballem les habilittas lectoescriptores com la mecànica lectora, la comprensió, l'ortografia i l'organització del discurs i del text, entre d'altres. Els grups, de màxim 3 nens, es fan segons edat i nivell.

- SUMMER+ TERÀPIA OCUPACIONAL. Intensius de 3 dies a la setmana (2 hores cada dia) on es treballarà l'autonomia, la motricitat, les habilitats relacionades amb la integració sensorial a través d'activitats motricus, artístiques i sensorials. L'objectiu és millorar l'autonomia en les activitats de la vida diària per aquells infants que ho necessitin. 

- GRUP DE GESTIÓ EMOCIONAL (INFANTIL)/GRUP DE MINFULLNES (ADOLESCENT).

Després de viure un confinament i una desescalada que fa uns mesos no ens haguessim pogut ni imaginar, tant adults, infants com adolescents hem patit una situació emocional que cal gestionar per a què no deixi seqüeles. Per això hem creat aquests dos grups, segons edat, per a poder treballar la gestió emocional des del l'autoconeixement, l'empoderament i descobrir les eines que tenim per a poder expressar i gestionar tot allò que sentim. 

- GRUP DE TÈCNIQUES D'ESTUDI. Grup on es treballaran les tècniques d'estudi, l'organització i planificació, eines essencials per a què el rendiment escolar sigui adequat i fructuós.


Si voleu més informació sobre qualsevol d'aquests projectes o desitgeu inscriure-us, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a: info@centreaprenmes.com

 

#estiualaprèn #treballmultidisciplinar #acompanyament


Ens espera un SUMMER+ carregat de sorpreses!

 

27 de maig de 2020

     DIA NACIONAL DE LA CELIAQUIA


Avui 27 de maig és el dia Nacional de la celiaquia, una malaltia que afecta a un 2% de la població i que, donat que no mostra manifestacions físiques evidents, és bastant incompresa, ignorada i poc valorada. Afecta a la mucosa de l'intestí prim i genera malestar digestiu quan es consumeix qualsevol aliment que contigui gluten o hagi estat contaminat indirectament. 


La celiaquia afecta tant a infants com adults i pot influenciar tant a nivell de salut física com a nivell emocional i social. Això significa que pot hever-hi una afcetació directa en el rendiment acadèmic, en les relacions socials i en l'estat anímic i d'autoestima de la persona que cl tenir molt en compte. És per això que és molt important explicar bé tant als infants celíacs com al seu entorn, la necessitat de mantenir uns normes de prevenció per a protegir la salut de les persones celíaques, en especial els infants. L'Asociación de Celíacos de Castilla la Mancha ha escrit un conte preciós que hem adaptat al català per a descarregar-lo per si us és d'ultilitat tant a famílies com a docents. 
 8 de maig de 2020

COACHING FAMILIAR: ACOMPANYANT LES EMOCIONS


 

Fa unes setmanes que hem après a viure d'una forma ben diferent! Mirant la nostra experiència ens trobem amb noves situacions i emocions en el nostra dia a dia que ens fan canviar les nostres rutines i apareixen noves maneres de treballar i de viure, us passa? Ens trobem amb vivències i experiències noves que ens fan adaptar-nos tant a treballar de forma diferent com a afrontar-nos a situacions i tenir en compte aspectes que potser, amb anterioritat, no havíem pensat que existien. Per això, la píndola psicopedagògica d’aquest mes de maig, va encaminada a donar resposta real a les situacions i emocions que ens trobem actualment.

 

Dit això, ens hem centrat en la criança i l’acompanyament familiar a través de diferents maneres de fer i estratègies però sempre tenint en compte les necessitats familiars i els aspectes clau d'una bona convivència, l'amor i l'atenció, èxit del benestar!  

 

 

Planificar rutines, gestionar les emocions del dia a dia, reforçar i buscar noves solucions per a gestionar les tasques principals són algunes idees que aporta la nostra píndola i per això, us la fem arribar amb un format dinàmic i divertit que esperem que us agradi molt i us ajudi a entendre com ens estem sentint tots aquests dies.

 

 


I ara... la sorpresa!!!! Posem al vostre abast un material que us pot ser de molta utilitat per a gestionar i adquirir estratègies per a organitzar tasques, rutines i 

proporcionar autonomia.Esperem que us sigui de molta utilitat. I recordeu! Recordeu contactar-nos per seguir acompanyant-vos! Avui és un bon dia per a començar a gaudir de l'estudi!


30 d'abril de 2020

EL POL I LA MARTINA SURTEN AL CARRER: CONTE AMB PICTOGRAMES PER A TREBALLAR EL DESCONFINAMENT AMB ELS INFANTS. VERSIÓ CATALÀ I CASTELLANO

 


El diumenge 27 d'abril els infants, després de 42 dies de confinament, els infants poden sortir de casa per un temps limitat i de manera molt controlada.

 

Aquesta mesura, tot i que molt esperada per les famílies, pot suposar neguit i malestar a alguns nens i nenes, sobretot perquè a vegades, és difícil comprendre què poden i què no poden fer.


Per a alleugerir aquesta situació i ajudar-vos a explicar la situació, hem creat un conte, El Pol i la Martina surten al carrer, amb imatges i pictogrames per a facilitar la comprensió. Si voleu aquest recurs, us el podeu descarregar aquí:


CATALÀ : http://gofile.me/49Sm6/mdwWZeK6z 

 CASTELLANO: http://gofile.me/49Sm6/2P9gs9vqZ


Compartiu aquest recurs amb qualsevol família que cregueu que li pot ser d'utilitat. 12 d'abril de 2020

PROTOCOL D’ACTUACIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS SANITARIS: COVID-19 PROGRAMACIÓ TERAPÈUTICA CURS 2019-2020

 

Estem a punt d'encetar aquest nou curs 2019-2020 i des del centre us hem preparat una àmplia oferta de teràpies grupals per a poder adequar-nos i personalitzar el màxim possible les necessitats terapèutiques de cada pacient. Així doncs, us presentem la nostra programació  grupal per a aquest curs. Paral·lelament a les sessions grups, ja sabeu que duem a terme teràpia individual sempre prioritzant la teràpia més efectiva per cada cas.
Les teràpies grupals que oferim al centre són:
- Grups d'Habilitats Socials.
- Grups MES.
- Grups d'estimulació del Llenguatge i de la lectoescriptura.
- Grups d'adolescents de tècniques d'estudi i gestió emocional.
- Grups de suport per a pares i famílies.
- Grups d'estimulació cognitiva per a la tercera edat.

 

 

 
 
 
 
Correo
Llamada
Asignación
Acerca de
Instagram