ÀREA DE TERÀPIA OCUPACIONAL

La terapeuta ocupacional del centre és la Davínia. 

La TO és una professional sociosanitaria amb una visió holística que realitza una avaluació i una intervenció de les habilitats i destreses de la persona per tal que pugui participar plenament a les ocupacions més significatives, obtenint d’aquesta manera benestar i qualitat de vida.

 

Té com objectiu fomentar la participació en les següents ocupacions i així promoure la independència en totes les activitats del dia a dia.


Aquestes activitats poden veure’s afectades a nivell motriu, cognitiu i social però també a nivell sensorial. A part d’altres models que s’utilitzen per la seva intervenció, un d’ells és la Integració Sensorial, on l’objectiu principal és que el nostre cervell aprengui a organitzar i a processar els estímuls per tal de poder respondre amb eficàcia a una situació particular.

 

Integració Sensorial:

 

Rebem informació sensorial a través dels sistemes sensorials: Olfacte, Visió, Audició, Gust, sistema tàctil, vestibular (gravetat i consciència del moviment)  i propioceptiu (on és cada part del cos i com es mou).

 

El nostre Sistema Nerviós els processa: REGISTRE à MODULACIÓ/REGULACIÓ à DISCRIMINACIÓ à INTEGRACIÓ SENSORIAL = RESPOSTA ADAPTATIVA genera SINAPSIS/PLASTICITAT NEURONAL = NOU APRENENTATGE

 

Es produeix una disfunció de la integració sensorial quan aquest procés no es porta a terme de forma eficaç, quan el SN no processa, no organitza ni integra la informació sensorial de manera adequada.

 

Com deia Jean Ayres, una disfunció de la integració sensorial és com una “retenció de trànsit”.

 

Aquesta disfunció pot generar problemes a nivell de desenvolupament, dificultats d’aprenentatge, dificultats emocionals, problemes de conducta... que influiran negativament en la funcionalitat i en la participació de les activitats de la vida diària.

 
 
 
 
Correo
Llamada
Asignación
Acerca de
Instagram