Iniciem curs amb moltíssimes ganes!


Aquest any serà el setè inici de curs del Centre, com sempre, donaran atenció directe i on-line, sempre acompanyant la família, amb seguiment de l’escola/institut i professionals. Obrint-se a l’escola de pares i acompanyament adult. 

El Centre de referència de la comarca en diagnòstic i tractament en les especialitats de Psicologia, Psicopedagogia, Logopèdia i Teràpia Ocupacional-Integració Sensorial s’ha hagut d’adaptar a la situació dels darrers mesos per a poder seguir acompanyant a les famílies que atenien així com a les noves demandes arrel de la crisi de la COVID-19. Donada la situació o gràcies a ella, ha desencadenat des de fa mesos la creació d’una nova metodologia de treball i d’aquí que s’hagi reestructurat l’equip. Aposten per l’adaptació constant amb una base de formació continuada de les professionals sempre en continua comunicació entre elles per a oferir la major qualitat, seguretat i resposta real a les necessitats individuals, familiars i escolars.

Durant el confinament, el Centre va oferir els seus serveis en la seva totalitat mitjançant la plataforma on-line, de la qual valoren que ha estat un èxit, inclús actualment moltes famílies s’hi han acollit des de principi de curs! És cert que fa més d’un any que ja l’utilitzaven, sobretot des de la psicopedagogia i la psicologia, actualment s’ha treballat molt per a poder oferir totes les disciplines i ara ja poden valorar-ne resultats. Tot i així aposten pel contacte prioritzant les àrees que s’atèn edats primerenques tenint un protocol de seguretat en l’acollida/entrada, ràtios, neteja, etc. tot pensat per garantir les mesures sanitàries de petits i grans.

Elles volen fer ressò i recordar la importància de l’acompanyament professional, per la qual cosa aquest curs s’obren a la formació de pares i mares en educació emocional i gestió familiar des d’una mirada sistèmica per a dotar a les famílies d’eines i respostes en aquesta nova situació i les emocions que s’esdevenen. A part, volen recordar que són pioneres en sessions d’especialitats compartides, essent l’únic centre professional que fa Grups d’Habilitats Socials i de Gestió emocional, Grups+ de logopèdia i psicopedagogia i Grups d’estimulació del llenguatge per edats, també l’únic que treballa l’Optometria Comportamental i la Teràpia Visual de manera holística amb les altres especialitats. A més, el Centre està especialitzat en el diagnòstic i tractament de l’Autisme-TEA amb la seva Unitat A+TEA, en la que intervenen totes les disciplines del centre des del seu àmbit. A part, també es realitzen sessions individuals de totes les disciplines del centre.

Així doncs, aquesta setmana és molt important! Mirant enrere, tant professionals com famílies hem viscut sis mesos de moments difícils i ara toca tornar a la “nova normalitat escolar” adaptant-nos i anticipant la gestió de les emocions a les que farem front amb aquesta tornada a l’escola. L’objectiu actual del Centre és acompanyar a les famílies en aquest moment delicat, venim d’un impacte social, econòmic i psicològic-emocional que pot afectar-nos amb la pèrdua d’hàbits, insomni, ansietat o noves pors, tristesa, dependència a les pantalles, etc. Com tots sabem, els inicis de curs sempre són moments que cal cuidar (en parlem cada any a la nostra newsletter!) d’aquesta manera, aquest inici de curs més que mai, cal que els adults referents hi siguem presents, com a guies, acompanyant a expressar les emocions, donant resposta a les preocupacions, tornant a les rutines de manera flexible i mantenint la calma i tranquil·litat malgrat la situació, vivint amb el màxim d’optimisme i serenor.

BON INICI DE CURS 2020/21!25 de juny de 2020

              ESTIU AL CENTRE: PASSA UN SUMMER+!

Per sisè any consecutiu arriben els SUMMER+! Treballarem de manera multidisciplinar i lúdica objectius com la lectoescriptura, la gestió emocional, l’atenció, la memòria, les habilitats socials, la motricitat, entre d’altres a través de temàtiques que són motivadores pels infants i adolescents: hem anat a l’espai, explorat els continents, descobert tradicions com la Festa Major de Vilanova i fins i tot hem tastat menjars de tot el món!


Aquest any alternarem activitats via presencial i via online per a donar l’oportunitat a que totes famíles puguin optar per la metodologia que els resulti més cómoda.

Les places són molt limitades!!! Us podeu descarregar el dossier amb el projecte educatiu aquí.

Per a inscripcions al SUMMER+ cliqueu el següent enllaç: https://forms.gle/9SXbNCKKXv2Kg875A


Però no només gaudirem aprenent i passant-ho bé amb el SUMMER als matins sino que us proposem una sèrie de projectes a les tardes per a què pogueu triar quin s'adapta més a les vostres necessitats i a les de la vostra família. Aquestes propostes s'han plantejat en base a les demandes que ens ha fet les famílies del centre que, com sempre, són la part més important del nostre equip!


A part de les sessions, tant presencials com online, que seguiran juliol i agost podeu participar a:

- LECTOESCRIVIM I ORTOGRAFIA'M!  És un projecte que dura 5 sessions i que, a través del centre d'interés que tria l'infant treballem les habilittas lectoescriptores com la mecànica lectora, la comprensió, l'ortografia i l'organització del discurs i del text, entre d'altres. Els grups, de màxim 3 nens, es fan segons edat i nivell.

- SUMMER+ TERÀPIA OCUPACIONAL. Intensius de 3 dies a la setmana (2 hores cada dia) on es treballarà l'autonomia, la motricitat, les habilitats relacionades amb la integració sensorial a través d'activitats motricus, artístiques i sensorials. L'objectiu és millorar l'autonomia en les activitats de la vida diària per aquells infants que ho necessitin. 

- GRUP DE GESTIÓ EMOCIONAL (INFANTIL)/GRUP DE MINFULLNES (ADOLESCENT).

Després de viure un confinament i una desescalada que fa uns mesos no ens haguessim pogut ni imaginar, tant adults, infants com adolescents hem patit una situació emocional que cal gestionar per a què no deixi seqüeles. Per això hem creat aquests dos grups, segons edat, per a poder treballar la gestió emocional des del l'autoconeixement, l'empoderament i descobrir les eines que tenim per a poder expressar i gestionar tot allò que sentim. 

- GRUP DE TÈCNIQUES D'ESTUDI. Grup on es treballaran les tècniques d'estudi, l'organització i planificació, eines essencials per a què el rendiment escolar sigui adequat i fructuós.


Si voleu més informació sobre qualsevol d'aquests projectes o desitgeu inscriure-us, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a: info@centreaprenmes.com

 

#estiualaprèn #treballmultidisciplinar #acompanyament


Ens espera un SUMMER+ carregat de sorpreses!

 

27 de maig de 2020

     DIA NACIONAL DE LA CELIAQUIA


Avui 27 de maig és el dia Nacional de la celiaquia, una malaltia que afecta a un 2% de la població i que, donat que no mostra manifestacions físiques evidents, és bastant incompresa, ignorada i poc valorada. Afecta a la mucosa de l'intestí prim i genera malestar digestiu quan es consumeix qualsevol aliment que contigui gluten o hagi estat contaminat indirectament. 


La celiaquia afecta tant a infants com adults i pot influenciar tant a nivell de salut física com a nivell emocional i social. Això significa que pot hever-hi una afcetació directa en el rendiment acadèmic, en les relacions socials i en l'estat anímic i d'autoestima de la persona que cl tenir molt en compte. És per això que és molt important explicar bé tant als infants celíacs com al seu entorn, la necessitat de mantenir uns normes de prevenció per a protegir la salut de les persones celíaques, en especial els infants. L'Asociación de Celíacos de Castilla la Mancha ha escrit un conte preciós que hem adaptat al català per a descarregar-lo per si us és d'ultilitat tant a famílies com a docents. 
 8 de maig de 2020

COACHING FAMILIAR: ACOMPANYANT LES EMOCIONS


 

Fa unes setmanes que hem après a viure d'una forma ben diferent! Mirant la nostra experiència ens trobem amb noves situacions i emocions en el nostra dia a dia que ens fan canviar les nostres rutines i apareixen noves maneres de treballar i de viure, us passa? Ens trobem amb vivències i experiències noves que ens fan adaptar-nos tant a treballar de forma diferent com a afrontar-nos a situacions i tenir en compte aspectes que potser, amb anterioritat, no havíem pensat que existien. Per això, la píndola psicopedagògica d’aquest mes de maig, va encaminada a donar resposta real a les situacions i emocions que ens trobem actualment.

 

Dit això, ens hem centrat en la criança i l’acompanyament familiar a través de diferents maneres de fer i estratègies però sempre tenint en compte les necessitats familiars i els aspectes clau d'una bona convivència, l'amor i l'atenció, èxit del benestar!  

 

 

Planificar rutines, gestionar les emocions del dia a dia, reforçar i buscar noves solucions per a gestionar les tasques principals són algunes idees que aporta la nostra píndola i per això, us la fem arribar amb un format dinàmic i divertit que esperem que us agradi molt i us ajudi a entendre com ens estem sentint tots aquests dies.

 

 


I ara... la sorpresa!!!! Posem al vostre abast un material que us pot ser de molta utilitat per a gestionar i adquirir estratègies per a organitzar tasques, rutines i 

proporcionar autonomia.Esperem que us sigui de molta utilitat. I recordeu! Recordeu contactar-nos per seguir acompanyant-vos! Avui és un bon dia per a començar a gaudir de l'estudi!


30 d'abril de 2020

EL POL I LA MARTINA SURTEN AL CARRER: CONTE AMB PICTOGRAMES PER A TREBALLAR EL DESCONFINAMENT AMB ELS INFANTS. VERSIÓ CATALÀ I CASTELLANO

 


El diumenge 27 d'abril els infants, després de 42 dies de confinament, els infants poden sortir de casa per un temps limitat i de manera molt controlada.

 

Aquesta mesura, tot i que molt esperada per les famílies, pot suposar neguit i malestar a alguns nens i nenes, sobretot perquè a vegades, és difícil comprendre què poden i què no poden fer.


Per a alleugerir aquesta situació i ajudar-vos a explicar la situació, hem creat un conte, El Pol i la Martina surten al carrer, amb imatges i pictogrames per a facilitar la comprensió. Si voleu aquest recurs, us el podeu descarregar aquí:


CATALÀ : http://gofile.me/49Sm6/mdwWZeK6z 

 CASTELLANO: http://gofile.me/49Sm6/2P9gs9vqZ


Compartiu aquest recurs amb qualsevol família que cregueu que li pot ser d'utilitat. 12 d'abril de 2020

PROTOCOL D’ACTUACIÓ DE PREVENCIÓ DE RISCOS SANITARIS: COVID-19 PROGRAMACIÓ TERAPÈUTICA CURS 2019-2020

 

Estem a punt d'encetar aquest nou curs 2019-2020 i des del centre us hem preparat una àmplia oferta de teràpies grupals per a poder adequar-nos i personalitzar el màxim possible les necessitats terapèutiques de cada pacient. Així doncs, us presentem la nostra programació  grupal per a aquest curs. Paral·lelament a les sessions grups, ja sabeu que duem a terme teràpia individual sempre prioritzant la teràpia més efectiva per cada cas.
Les teràpies grupals que oferim al centre són:
- Grups d'Habilitats Socials.
- Grups MES.
- Grups d'estimulació del Llenguatge i de la lectoescriptura.
- Grups d'adolescents de tècniques d'estudi i gestió emocional.
- Grups de suport per a pares i famílies.
- Grups d'estimulació cognitiva per a la tercera edat.

 

 

 
 
 
 
Correo
Instagram